De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Volwassenen

Volwassenen

 

Met de rondleiding « Schatten van Mariemont » kan de bezoeker de meesterwerken van de verschillende collecties van het museum ontdekken evenals de geschiedenis van het domein. Het is ook mogelijk om één verzameling grondig te bestuderen of om een rondleiding met thema te volgen (bv. De vrouw in de oudheid, Geschiedenis van het schrift, enz.) De tijdelijke tentoonstellingen bieden nog een andere mogelijkheid voor een geleid bezoek.

 

Daguitstap voor groepen : tussen geschiedenis en water

 

Tijdens deze groepsdagtocht bezoekt u enerzijds het historisch Centrumkanaal en anderzijds het Koninklijk museum van Mariemont. Met de boottocht op het historisch Centumkanaal vaart u ook door de hydrolische liften, de enige ter wereld die nog in werking zijn. Deze staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Daarna ontdekt u het domein van Mariemont, met zijn park en permanente collecties. U kunt ook de tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.