De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Volwassenen

Volwassenen

 

Met de rondleiding « Schatten van Mariemont » kan de bezoeker de meesterwerken van de verschillende collecties van het museum ontdekken evenals de geschiedenis van het domein. Het is ook mogelijk om één verzameling grondig te bestuderen of om een rondleiding met thema te volgen (bv. De vrouw in de oudheid, Geschiedenis van het schrift, enz.) De tijdelijke tentoonstellingen bieden nog een andere mogelijkheid voor een geleid bezoek.

 

Daguitstappen voor groepen

 

U kunt onze streek bezoeken door twee sites op eenzelfde dag te ontdekken.

Hier volgen enkele voorbeelden.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.