Afdrukken

Toegankelijkheid

De ontwikkeling van het Web en de grootschalige introductie van het internet maken het nu mogelijk voor personen met een ernstige visuele beperking om toegang te krijgen tot een rijkdom aan informatie en diensten die voordien voor hen niet beschikbaar waren.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt verondersteld, kunnen slechtziende en zelfs blinde personen toegang hebben tot de informatica en dus tot het internet door gebruik te maken van ofwel vergrotingssoftware ofwel technologieën van spraaksynthese en brailleweergave.

De Franse Gemeenschap van België heeft besloten om een bijzonder belang te hechten aan de toegankelijkheid van de portaalsites en zijn websites voor personen met een visuele handicap. Er zullen maatregelen worden genomen om het merendeel van de publieke websites van de Franse Gemeenschap toegankelijk te maken.

Het Koninklijk Museum van Mariemont is open van dinsdag tot en met zondag en feestmaandagen, van 10u tot 18u. 

Telefoon : + 32 (0)64 21 21 93

E-mail : info(at)musee-mariemont.be

 

Het Park van Mariemont is open van 8u tot 19u.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is binnen en buiten geopend, mits reservering (+32 (0)64 27 37 63).

 

De bibliotheek : open mits reservering (+32 (0)64 27 37 78).

Dank u voor uw begrip !

En tot binnenkort !


 

 

COVID SAFE TICKET+: het CST is niet meer nodig om het Museum te bezoeken! Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht (behalve in de lift) maar voor de rest wordt nog steeds aangeraden. Wij danken u alvast voor uw begrip.