Afdrukken

Toegankelijkheid

De ontwikkeling van het Web en de grootschalige introductie van het internet maken het nu mogelijk voor personen met een ernstige visuele beperking om toegang te krijgen tot een rijkdom aan informatie en diensten die voordien voor hen niet beschikbaar waren.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt verondersteld, kunnen slechtziende en zelfs blinde personen toegang hebben tot de informatica en dus tot het internet door gebruik te maken van ofwel vergrotingssoftware ofwel technologieën van spraaksynthese en brailleweergave.

De Franse Gemeenschap van België heeft besloten om een bijzonder belang te hechten aan de toegankelijkheid van de portaalsites en zijn websites voor personen met een visuele handicap. Er zullen maatregelen worden genomen om het merendeel van de publieke websites van de Franse Gemeenschap toegankelijk te maken.

Het Museumteam heeft u nodig ! Beantwoord deze vragenlijst en help ons bij het maken van onze nieuwe website http://mariemont.covservices.net/Web.asp !


 

 

Het Koninklijk Museum van Mariemont heeft het genoegen zijn HEROPENING vanaf 1 december 2020 aan te kondigen.

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn).

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) opent weer op zaterdag 8 mei, op reservatie.

 

Bibliotheek : geopend op reservatie.

 

Het Atelier du Livre is geopend op reservatie.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.