De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Toegankelijkheid

De ontwikkeling van het Web en de grootschalige introductie van het internet maken het nu mogelijk voor personen met een ernstige visuele beperking om toegang te krijgen tot een rijkdom aan informatie en diensten die voordien voor hen niet beschikbaar waren.

In tegenstelling tot wat er vaak wordt verondersteld, kunnen slechtziende en zelfs blinde personen toegang hebben tot de informatica en dus tot het internet door gebruik te maken van ofwel vergrotingssoftware ofwel technologieën van spraaksynthese en brailleweergave.

De Franse Gemeenschap van België heeft besloten om een bijzonder belang te hechten aan de toegankelijkheid van de portaalsites en zijn websites voor personen met een visuele handicap. Er zullen maatregelen worden genomen om het merendeel van de publieke websites van de Franse Gemeenschap toegankelijk te maken.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.