Afdrukken

Ontdek 12 panoramische ramen in het Koningklijk Domein van Mariemont !

Tijdens de periode waarin de ruimte voor de fresco’s wordt opgeknapt, wordt het publiek uitgenodigd om in het weekend het Koninklijk Museum van Mariemont te bezoeken voor meer comfort. Om de band met de kunstwerken in het Museum te behouden, nemen 12 panoramische ramen u mee op een reis naar het hart van de verschillende afdelingen en naar de ontdekking van hun kunstvoorwerpen. U vindt deze ramen op 4 plaatsen op het landgoed: bij de serres, bij de ingang van de rozentuin, op de kruising van de Museumweg en de CRIE-weg (hoofdingang) en ten slotte bij het hoefijzer. Een fijne wandeling!


Mariemont is eenerzijds een museum waarvan de collecties rivaliseren met de grootste musea, zowel in kwaliteit als in draagwijdte en anderzijds een magnifiek park met zeldzame plantensoorten en eeuwenoude bomen, met kleurrijke perken van rhododendrons en azaleas, met kronkelende padjes waar de wandelaar op elk seizoen nieuwe landschappen kan ontdekken.

Het park van Mariemont ( 45 ha groot) is één van de mooiste van België. De dreef zgn "van Mariemont"  geeft er toegang aan.

Het park stamt uit de tijd van Nicolas Warocqué, stichter van een grote dynastie steenkoolbazen en één van de belangrijkste leden van de “Société Minière du Parc de Mariemont”. Deze onderneming werd in 1802 opgericht met als doel de rijke ondergrond van het domein van Mariemont uit te baten. In 1829 koopt Nicolas een stuk grond in het bos van Mariemont om er zijn kasteel te bouwen en er een park aan te richten van ongeveer 27 hectaren.

 

Het park van vandaag behoud nog veel van de aanrichtringen van het begin van de 20ste eeuw. Dee eerste plannen werden in 1832 getekend door Charles-Henri Petersen volgens het model van de Engelse landschapsparken van toen. Daarom vindt men er grote grasvelden, vijvers, struikperken en kronkelende voetpaden. Latere werken zullen de sfeer van het park behouden. De belangrijkste aanpassingen gebeuren in de tijd van Raoul Warocqué die bijvoorbeeld de ruines van het kasteel van Karel van Lotharingen in het geheel laat opnemen.

Het Koninklijk Museum van Mariemont is open van dinsdag tot en met zondag en feestmaandagen, van 10u tot 17u. 

 

Telefoon : + 32 (0)64 21 21 93

 

E-mail : info(at)musee-mariemont.be

 

Het Park van Mariemont is open van 8u tot 18u.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is binnen en buiten geopend, mits reservering (+32 (0)64 27 37 63).

 

De bibliotheek : open mits reservering (+32 (0)64 27 37 78).

 

Dank u voor uw begrip !

En tot binnenkort !