De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

De tijdelijke tentoonstelling "Onzichtbare collecties" heeft haar intrek genomen in de zalen van de permanente collectie. De schijnwerpers staan op een 70-tal objecten, die uitzonderlijk uit de magazijnen zijn gehaald- de onzichtbare collecties. De objecten die gewoonlijk zichtbaar zijn, zijn in het duister gezet. De permanente collecties zijn dus toegankelijk maar onzichtbaar : een unieke ervaring te beleven tot eind november ! 

 

 

Particuliere collecties

Iets in ons van Mariemont

29/04/2017 > 26/11/2017

 

 

Boekenbeurs van Mariemont

6-8/10/2017

 

 

Porselein en faience van Namen

11/11/2017 > 18/02/2018

 

 

Geneeskunde en maatschappij in het Romeinse Rijk

mei 2018 > november 2018

 

 

De tijdelijke tentoonstelling "Onzichtbare collecties" heeft haar intrek genomen in de zalen van de permanente collectie. De schijnwerpers staan op een 70-tal objecten, die uitzonderlijk uit de magazijnen zijn gehaald- de onzichtbare collecties. De objecten die gewoonlijk zichtbaar zijn, zijn in het duister gezet. De permanente collecties zijn dus toegankelijk maar onzichtbaar: een unieke ervaring te beleven tot eind november !


 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.