De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Waar aarden samenkomen

Waar aarden samenkomen
Faience en porselein van Namen

11/11/2017-18/02/2018   - verlengd tot 18/03/2018

Deze tentoonstelling bepaalt de stand van zaken van de productie van voorwerpen in porselein en faience in Namen in de 18de en 19de eeuw. Het is in Namen dat Pierre-Philippe Decoux een echte nood aan creatie van schitterende voorwerpen

in de 18de eeuw beantwoordt. Zeker is ook dat er een plateelfabriek in Saint-Servais (Namen) was. De tentoonstelling gaat ook over de productie van de manufactuur tot haar terugkoop in 1858. Dit epos werd grondig bestudeerd door Dominique Marcoux, curator van deze tentoonstelling in twee delen: het porselein wordt in Mariemont tentoongesteld en de faience in Keramis (La Louvière).

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.