Afdrukken

Helden van klei en van papier

HELDEN VAN KLEI EN VAN PAPIER

DE VERZAMELING VAN HERCK

Van 21 mei tot 20 novembre 2016

Vierkante zaal 

 

 

Het Koninklijk Museum van Mariemont zal een selectie van stukken uit de verzameling van de Antwerpse antiquair Charles Van Herck voorstellen. Deze collectie, van nationaal belang, bestaat uit 110 terra cotta’s en meer dan 700 oude tekeningen, allemaal tussen de 16de en 19de eeuw door beroemde beeldhouwers uit de Oude Nederlanden of het huidige België gemaakt.

 

Deze collectie werd in 1996 door de Koning Boudewijnstichting aangekocht en in bewaring te Antwerpen geplaatst: de tekeningen in het Stedelijk Prentenkabinet, de terra cotta’s in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van de stad. Tijdens de werken die de betrokken Antwerpse instellingen treffen heeft de Stichting ervoor gekozen de verzameling reizend te maken. Na een eerste stop in het Bonnefantenmuseum van Maastricht zal het Koninklijk Museum van Mariemont enkele meesterstukken ervan onthullen, met een welbepaalde invalshoek. Godheden en mythische figuren van de Grieks-Romeinse Oudheid zullen in dialoog gebracht worden met de personages die eigen zijn aan de christelijke iconografie.

 

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn). Meer informatie

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is geopend.

 

Bibliotheek : open op afspraak.

 

Het Atelier du Livre is gesloten.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.