De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

De pedagogische dienst heeft een educatief project uitgewerkt met de bedoeling een programma van culturele activiteiten aan te bieden aan de verschillende bezoekers.

De hoofdopdracht is om het beste te halen uit de antiquiteiten en kunstwerken van het museum en ze voor te stellen aan elk soort publiek met behulp van een aangepast commentaar. Met dit doel voor ogen, biedt de dienst verschillende benaderingen van de permanente verzamelingen en tijdelijke tentoonstellingen door middel van schooldocumentatie, animatie, lessen, geleide bezoeken of voordrachten en een special programma voor gehandicapten.

De pedagogische dienst organiseert ook stages en studiedagen voor toekomstige onderwijzers, regenten Frans-geschiedenis en geaggregeerden van het hoger middelbaar onderwijs in de beeldende kunsten.

Download het programma van de geleide bezoeken, lezingen en kunstateliers van de pedagogische dienst (in het Frans)

E-mail : service.pedagogique@mariemont.be

 

 


 

 

 

Thee. Een smaak uit China  

Ontdek ons nieuw aanbod voor groepen, waarin u een volledige dag doorbrengt ter ontdekking van de wereld van thee. U vertrekt in China, bakermat van de thee en van de consumptie ervan, en reist van daaruit verder naar Europa, en meerbepaald Doornik. Dankzij de gevarieerde voorwerpen uit de collecties van het Museum kunt u de volledige geschiedenis van de thee doorkruisen: de manier waarop hij verpakt werd, de voorwerpen die gebruikt waren voor het klaarmaken en drinken, enz. De rondleiding zal vervolgt zijn met een workshop die u inwijdt tot de Chinese thee cultuur. Men nodigt u uit om de kleur van het brouwsel te beschouwen evenals de vorm van de bladeren om uiteindelijk het parfum en de smaak van verschillende thees te ontdekken, die speciaal voor u worden klaargemaakt. Dit alles wordt vergezeld met uitleg over de oorsprong van deze thees en hun geschiedenis.

Programma :

Rondleiding  « Thee, van China tot Europa » in de permanente collecties (2u)

Workshop « Thee, een smaak uit China » (1u30)

Prijs :

235€/groep volwassenen (maximum 25 personen) : 100€ (rondleiding) + 135€ (workshop). De toegang tot het museum (normaal 1€/persoon) word geschonken.

210€/groep senioren (maximum 25 personen): 75€ (rondleiding) + 135€ (workshop). De toegang tot het museum (normaal 1€/persoon) word geschonken.

 

Dit dagprogramma kan voor groepen georganiseerd worden op aanvraag bij de pedagogische dienst van het Museum: sp@mariemont.be of 064/ 27 37 08

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.