Afdrukken

Boeddha Amida

DAG VAN HET BOEDDHISME

Rond de Boeddha Amida

Zondag 8 mei 2011

Deze dag, georganiseerd in nauwe samenwerking met de Boeddhistische Unie van België, begint met de onthullingsceremonie van het monumentale beeld van de Boeddha Amida, dat in september vorig jaar werd teruggeplaatst in het kasteelpark van Mariemont na een lange restauratiecampagne. Het is een moment van grote intensiteit om met elkaar te delen onder leiding van leden van de Japanse school van het Shin-boeddhisme, waarin Amida de Boeddha van het Oneindige Licht voorstelt.

Met deze onthulling vieren we niet alleen het feit dat het beeld van Amida sinds honderd jaar in het park staat, maar herdenken we ook de 750ste verjaardag van het overlijden van Shinran (1173-1262), stichter van de authentieke School van het Reine Land.

De namiddag zal besteed worden aan lezingen en een rondetafel met vertegenwoordigers van de diverse boeddhistische scholen in België aan wie het publiek vragen zal kunnen stellen.

In de loop van de dag zullen de activiteiten van de boeddhistische verenigingen worden voorgesteld in de ontvangsthal van het Museum van Mariemont.

Iedereen die geïnteresseerd is in het boeddhisme, zijn geschiedenis en zijn plaats in onze maatschappij is van harte welkom. Er is geen enkele voorkennis nodig!

 

Programma

 

Deelname en inschrijving

De deelname aan de ochtendceremonie in het park is vrij en kosteloos.

Wegens het beperkte aantal plaatsen in het auditorium is inschrijven voor de namiddagactiviteiten verplicht, telefonisch (064 27 37 58) of per mail (rp(at)musee-mariemont.be). De inschrijving wordt pas geldig na betaling van € 6 / persoon op rekening van het Koninklijk Museum van Mariemont, BE85 0912 1102 1206 (IBAN) – GKCCBEBB (BIC), met als mededeling: "8 mei + naam + aantal plaatsen", tegen uiterlijk 15 april.

NB: Personen die wensen te lunchen in de brasserie van het Museum, kunnen best op voorhand reserveren op het nummer 064 27 37 63 (dinsdag tot zaterdag van 11 tot 16 u.). Vegetarische maaltijd mogelijk.

Het Koninklijk Museum van Mariemont heeft het genoegen zijn HEROPENING vanaf 1 december 2020 aan te kondigen.

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn).

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) opent weer op zaterdag 8 mei, op reservatie.

 

Bibliotheek : geopend op reservatie.

 

Het Atelier du Livre is geopend op reservatie.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.