Afdrukken

Griekenland/Rome

De verzameling Klassieke Oudheid van Mariemont heeft van het begin af aan veel belangstelling gewekt. Sinds 1903 is er veel onderzoek naar gedaan en veel over gepubliceerd.

Raoul Warocqué zelf had een voorkeur voor marmeren en bronzen beelden, maar ook de andere kunsten zijn hier goed vertegenwoordigd: keramiek, schilderkunst en edelsmeedkunst. De originaliteit van de huidige opzet is dat de verschillende beschavingen die tegelijk in Griekenland en Italië - en daarna in de rest van het Middellandse-Zeegebied tot bloei kwamen - tegenover elkaar geplaatst worden. Zo is er een parallel getrokken tussen de archaïsche en klassieke Griekse steden en de Etrusken. Na 331 v. Chr., het jaar waarin Alexandrië in Egypte gesticht werd, gaat de ontwikkeling van de grote Hellenistische koninkrijken vooraf aan de grote bloei van Rome, van de republiek tot aan het keizerrijk. Bovendien stelt het parcours de bezoeker in staat zich een beeld te vormen van zowel de dagelijkse bezigheden als de geschiedenis van de antieke kunst.


N.B.: De Romeinse overblijfselen, die gevonden werden in Henegouwen (en in Bavay in het noorden van Frankrijk), worden tentoongesteld in de afdeling Regionale archeologie.

Het Koninklijk Museum van Mariemont heeft het genoegen zijn HEROPENING vanaf 1 december 2020 aan te kondigen.

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn).

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) opent weer op zaterdag 8 mei, op reservatie.

 

Bibliotheek : geopend op reservatie.

 

Het Atelier du Livre is geopend op reservatie.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.