Afdrukken

Parking PBM

 

Als u een persoon met beperkte mobiliteit bent en een parkeerkaart voor personen met een handicap hebt, bestaan er twee mogelijkheden om gemakkelijker tot het Museum te geraken.   

 

 

Mogelijkheid n°1

U mag met uw voertuig in het Domein binnenkomen en u vóór het Museum parkeren. Wanneer u aan de hoofdingang van het Domein aankomt (aan het einde van de Drève de Mariemont), bel de intercom en leg u uw situatie in enkele woorden uit. De lichtgevende paaltjes gaan dan omlaag. Wanneer het stoplicht groen wordt, mag u het Park binnenrijden, op de geasfalteerde weg. Wanneer u aan een Y-kruispunt aankomt, sla links af en volg de pijltjes “MUSEE” en “RESTAURANT”. Eens u vóór de ingang van het Museum bent, ga dan een beetje verder dan het kunstwerk “Le Signal” (een soort rode glijbaan) en parkeer uw voertuig op deze “askleurige” weg (rode steentjes). 


Als een ander voertuig zich achter u geparkeerd heeft, moeten we de eigenaar in het Museum terugvinden (zodat hij zijn voertuig verplaatst). Zo ook aanvaard u uw voertuig te verplaatsen indien nodig als u daar geparkeerd bent. 


!!! OPGELET !!! Daar parkeren maakt het noodzakelijk ongeveer 30 meter achteruit te rijden.

!!! In het Park is de maximum snelheid 5km/u !!!

 

 

Mogelijkheid n°2

Als een valide persoon u met een wagen tot Mariemont begeleidt, mag hij/zij u vóór het Museum afzetten (zelfde traject als hierboven). Dan moet hij/zij het Park weer buitenrijden, daar parkeren en u vervolgens terugvinden. 

 

 

Het Koninklijk Museum van Mariemont heeft het genoegen zijn HEROPENING vanaf 1 december 2020 aan te kondigen.

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn).

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) opent weer op zaterdag 8 mei, op reservatie.

 

Bibliotheek : geopend op reservatie.

 

Het Atelier du Livre is geopend op reservatie.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.