Afdrukken

Thee, smaak van China

Thee, smaak van China

Thee in China

Dit bezoek begint bij de ontdekking van de evolutie van verschillende manieren van theeproeverij in China: vanaf de 12e eeuw en de boeddhistische kloosters waar thee tijdens meditatiesessies opgediend wordt tot de verfijnde studio’s van de belezen mensen die er een levenskunst van maakten. Kennis wordt gemaakt met sommige van de mooiste stukken van het museum: een zandsteen theekom zgn. “hazenpels” die een goede plaats in de holte van de hand vindt; een gepolychromeerde porselein theepot of een andere discrete en kleine theepot, gemaakt uit purperen zandsteen van Yixing; of nog theedozen in fijn geciseleerd tin …

Enkele van die historische stukken, emblemen van de Chinese theecultuur, gaan in de loop der bezoek van hand tot hand. Voor het proeven van een infusie kunt u de blaadjes bewonderen terwijl de legendes van sommige bekende thees worden verteld.

De grote reis van de thee van China tot Europa in de 18e eeuw wordt opgeroepen door de collecties van Doorniks porselein en een uitzonderlijk theeservies cabaret.

Het bezoek wordt gevolgd door een atelier dienend als inleiding tot de Chinese theecultuur. U wordt er uitgenodigd om de kleuren en vormen van theeblaadjes te bekijken, hun parfums te ruiken en te herkennen en uiteindelijk enkele thees die men voor u klaarmaakt te proeven.

 

Regelmatig worden thee ateliers in het Frans georganiseerd. Om meer daarover te weten neem gerust contact met ons op (sp(at)musee-mariemont.be of 064 27 37 08)

 

 

 

 

Het Koninklijk Museum van Mariemont is open van dinsdag tot en met zondag en feestmaandagen, van 10u tot 18u. 

 

Telefoon : + 32 (0)64 21 21 93

 

E-mail : info(at)musee-mariemont.be

 

Het Park van Mariemont is open van 8u tot 18u.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is binnen en buiten geopend, mits reservering (+32 (0)64 27 37 63).

 

De bibliotheek : open mits reservering (+32 (0)64 27 37 78).

 

Dank u voor uw begrip !

En tot binnenkort !