De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Waarom thee?

Omdat zijn geschiedenis begint in de nevelige heuvels van Zuidelijk China, is een echt epos dat van de buitengewone handigheid van de mens en van de progressieve verovering van Azië eerst, van de rest van de wereld dan getuigt…

Omdat zijn gebruiksvoorwerpen – te beginnen bij de kom – behoren tot de mooiste werkstukken van de pottenbakkers…

Omdat de thee de ontmoeting, het verdelen, het leven gekozen in weerwil van de vliegende tijd symboliseert…

Omdat de thee ontdekking een echte manier is om verder in de geschiedenis, in de denkwijze, in het dagelijkse leven in Azië te gaan, een leven dat ons fascineert en verbaast, dat naast ons of soms in ons leeft…

Door bezoeken van de vaste collecties, van de ateliers, de ceremonieën, nodigt het koninklijk Museum van Mariemont u uit voor een ontdekking – individueel of met het gezin – van China en Japan.

JAPAN

Thee ceremonie

Een unieke ontmoeting in een verdeelde rust…

Atelier "Ontdekking van de Theeweg"

Het atelier stelt een persoonlijke benadering van de "Theeweg" (chado).

CHINA

Thee, smaak van China

Ontdek de Chinese thee en zijn wereld…

Gongfu Cha atelier

Een proefkunst die de parfums en smaken van sommige theeën doet toenemen.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.