De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Dag rond de thematiek "Parfums"

Na het succes van de tentoonstelling “Parfums van de Oudheid” stelt het museum voor om de permanentes collecties te (her)ontdekken met een oog op de verschillende parfums en smaken die men er kan ontdekken.

Parfumvaasjes, keukengerei, versiering, … getuigen nog van talrijke smakelijke en geurrijke gebeurtenissen. Wat is nardus en cinnamone? Wat was de rol van parfums en specerijen? Hoe reisden ze? Wat was hun symbolische en financiële waarde?

De rondleiding word vervolgd door een REUK ATELIER die u een sensoriële reis voorstelt en geuren doet ervaren vanaf het Oude Egypte tot de Industriële revolutie. Voor deze reis heeft u alleen uw neus nodig!

Programma:

14u: Rondleiding in de permanente collecties ron de thematiek “Parfums” (1 uur)

15u: Reukatelier met de parfumeur Olivier Kummer (1 uur)

Prijs: 9€ / persoon

Datums: zondagen 28 augustus en 27 november 2011

Noodzakelijke inschrijvingen: Pedagogische dienst: 064 27 37 84 – sp@musee-mariemont.be 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.