Afdrukken

ARTour 2011

ARTour 2011. BEAN FINNERAN - AFTAKKINGEN

26/06 - 28/08/2011

Vierkante Zaal

Toegang: 1€

Sinds zijn creatie neemt het Koninklijk Museum van Mariemont elke twee jaar deel aan de Biënnale ARTour hedendaagse kunst. Het evenement is nu erkend en gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap. Verschillende culturele partners van de "Région du Centre" nemen deel aan deze biënnale: het Centrum voor grafische Kunst en het gedrukte Beeld, het Ianchelevici-museum, het Daily-Bul & Co Centrum, het Ecomuseum van Bois-du-Luc, en het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez. ARTour geeft ook een gelegenheid om in een kader van eigentijdse creatie ongewone plaatsen te ontdekken zoals de Schepen Kabellift van Strépy-Thieu, het Volkshuis van Jolimont of de Taverne “Le Combattant” in Morlanwelz. Deze diversificatie houdt rekening met de wilskracht om hedendaagse kunst bereikbaar to maken voor een groter publiek. Het thema voor dit jaar is “aftakkingen”.

Door de vzw. Keramis werd de Amerikaanse artiest Bean Finneran uitgenodigd om één van haar bekendste werken tentoon te stellen in het Koninklijk Museum van Mariemont.

Bean Finneran is geboren in Cleveland (VS) in 1947. Ze heeft installaties en verrassende beeldhouwwerken gecreëerd die de bezoekers aanzetten om zich vragen te stellen over de tentoonstellingsruimten zelfs. Deze keramiste werd in Europa ontdekt dankzij de Biënnale van Vallauris in 2008 maar ze werd nog nooit in België tentoongesteld. Het werkstuk voorgesteld in Mariemont, puur en abstract in vorm, is van een nieuw genre: de duizenden terracotta stangen stellen stukken elektrische kabels voor die een zeer machtige kleurenergie vervoeren.

La Louvière/Château Gilson

De vzw Keramis produceert ook een tweede tentoonstelling voor de ARTour Biënnale. Die vindt plaats in de Château Gilson in La Louvière. Deze plek is bekend voor de fontein van Pol Bury, een genius van het Kinetisme.

Vijf keramisten verbonden met de school van La Cambre in Brussel werden gekozen in verband met het thema aftakking rond stof. Die zijn Caroline Andrin, Manon Clouzeau, Hugo Meert, Laurence Moyens en Coline Rosoux.

Voor meer informatie: www.keramis.be

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn). Meer informatie

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is geopend.

 

Bibliotheek : open op afspraak.

 

Het Atelier du Livre is gesloten.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.