De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Publiek met handicap

Een multisensoriele aanpak van het museum, de collecties en de tentoonstellingen is voorzien voor ons publiek van gehoorgestoorden of slechtzienden. Wij werken bijvoorbeeld samen met de vereniging “les Amis des aveugles de Ghlin”.

Specifieke rondleidingen zijn ook gepland voor andere handicaps.

De gidsen zijn gevoelig voor het bijzonder karakter van deze groepen.

Contact: 064/ 273 784 ou sp(at)musee-mariemont.be

Opmerking: het museum bevindt zich in een park. Men moet ongeveer tien minuten wandelen vooraleer men de ingang van het museum bereikt.

Het is mogelijk om met een auto in het park te rijden om iemand af te zetten aan de ingang van het museum indien u voordien de toestemming gevraagd heeft aan de verantwoordelijke van de veiligheid (Yvan Tilquin: 064/ 273 773).

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.