De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Praktische inlichtingen

Openingsdagen en openingsuren :

De bibliotheek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van april tot en met september van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.45 (op vrijdag tot 16.00), en van oktober tot en met maart van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.45. Het museum is ook op enkele zaterdagen open.

Toegang :

De toegang tot de bibliotheek is vrij.

Raadpleging van de werken :

De documenten kunnen enkel ter plaatse ingezien worden.
Uitlenen is niet toegestaan.
Inzage van kostbare boeken en archieven is toegestaan op voorafgaande aanvraag gericht aan de wetenschappelijke directie van het museum.

Interbibliothecair leenverkeer :

De bibliotheek neemt deel aan interbibliothecair leenverkeer met Belgische en buitenlandse wetenschappelijke bibliotheken.

Reproductie van documenten :

De boeken uit de documentenbibliotheek van na 1850 mogen gekopieerd worden (tenzij de verantwoordelijke van de leeszaal anders oordeelt). Tarieven: 0,07€ voor een kopie op A4-formaat, 0,25€ voor een kopie op A3-formaat.

Info :

Bertrand Federinov, Delphine Gering of Corinne Gysbergh.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.