De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

China- Japan : thee in Mariemont

Rondleidingen, ceremonieën, ateliers... ontdek China en Japan doormiddel van de thee.

Een dag rond de thematiek "Parfums"

Een zintuiglijke ontdekking door de collecties van het Museum en een reuk atelier door de parfumeur, Olivier Kummer…

"Laten aanraken" dag

Om verder dan de blik te gaan, beproef het glas door de hantering en de ontdekking van zijn specificiteiten.

Ikebana

Ikebana heeft zijn oorsprong in de 5de eeuw. In die tijd verzamelden Boeddhistische monniken planten, die door de storm gebroken waren...

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.