De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Boekenatelier

Het Atelier du Livre (VZW) dat sinds 1991 in met Museum van Mariemont gevestigd is, organiseert het hele jaar door stages en permanente ateliers, om iedereen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met en zich te perfectioneren in kunsten en technieken op het gebied van boeken.

Het is ook een creatief atelier waar men onder leiding van ervaren stagemeesters kennis maakt met de vele onderdelen van het boek. Dit zijn hoofdzakelijk boekbinden, gravures en illustraties, kalligrafie, versiering van het papier, ontwerp en opmaak van een boek.

De nieuwste trends worden behandeld, zoals het creëren van kunstenaarsboeken, de relatie "boek en conceptuele kunst" en meer in het algemeen het thema van ontmoetingen tussen de kunst en het boek.

E-mail : atelierdulivre(at)musee-mariemont.be

De tijdelijke tentoonstelling "Onzichtbare collecties" heeft haar intrek genomen in de zalen van de permanente collectie. De schijnwerpers staan op een 70-tal objecten, die uitzonderlijk uit de magazijnen zijn gehaald- de onzichtbare collecties. De objecten die gewoonlijk zichtbaar zijn, zijn in het duister gezet. De permanente collecties zijn dus toegankelijk maar onzichtbaar: een unieke ervaring te beleven tot eind november !


 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.