Afdrukken

Parking PBM

 

Als u een persoon met beperkte mobiliteit bent en een parkeerkaart voor personen met een handicap hebt, bestaan er twee mogelijkheden om gemakkelijker tot het Museum te geraken.   

PDF samenvatting hier: toegang tot het Museum voor persoon met beperkte mobiliteit (met parkeerkaart). 

 

 

 

Mogelijkheid n°1

U mag met uw voertuig in het Domein binnenkomen en u vóór het Museum parkeren. Wanneer u aan de hoofdingang van het Domein aankomt (aan het einde van de Drève de Mariemont), bel de intercom en leg u uw situatie in enkele woorden uit. De lichtgevende paaltjes gaan dan omlaag. Wanneer het stoplicht groen wordt, mag u het Park binnenrijden, op de geasfalteerde weg. Wanneer u aan een Y-kruispunt aankomt, sla links af en volg de pijltjes “MUSEE” en “RESTAURANT”. Eens u vóór de ingang van het Museum bent, ga dan een beetje verder dan het kunstwerk “Le Signal” (een soort rode glijbaan) en parkeer uw voertuig op deze “askleurige” weg (rode steentjes). 


Als een ander voertuig zich achter u geparkeerd heeft, moeten we de eigenaar in het Museum terugvinden (zodat hij zijn voertuig verplaatst). Zo ook aanvaard u uw voertuig te verplaatsen indien nodig als u daar geparkeerd bent. 


!!! OPGELET !!! Daar parkeren maakt het noodzakelijk ongeveer 30 meter achteruit te rijden.

!!! In het Park is de maximum snelheid 5km/u !!!

 

 

Mogelijkheid n°2

Als een valide persoon u met een wagen tot Mariemont begeleidt, mag hij/zij u vóór het Museum afzetten (zelfde traject als hierboven). Dan moet hij/zij het Park weer buitenrijden, daar parkeren en u vervolgens terugvinden. 

 

 

Het Koninklijk Museum van Mariemont is open van dinsdag tot en met zondag en feestmaandagen, van 10u tot 17u. 

 

Telefoon : + 32 (0)64 21 21 93

 

E-mail : info(at)musee-mariemont.be

 

Het Park van Mariemont is open van 8u tot 18u.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is binnen en buiten geopend, mits reservering (+32 (0)64 27 37 63).

 

De bibliotheek : open mits reservering (+32 (0)64 27 37 78).

 

Dank u voor uw begrip !

En tot binnenkort !