De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

ARTour Temps Mort / Idle Times

(c) Alex Verhaest

Alex Verhaest
Temps Mort / Idle Times

Een interactieve digitale installatie

23/06-08/09/2019

 

 

Met een mengeling van referenties naar de schilderkunst van de XVe eeuw en nieuwe technologieën stelt Alex Verhaest (Brussel, 1985) haar oeuvre Temps mort/ Idle Times (2011-2015) tentoon in de kostbare boekenruimte van het Museum.

 

Met visuele exploraties en onderzoek rond de grenzen van de taal ondervraagt dit oeuvre onze verhouding met tijd en onze ongeschiktheid om in sommige tragische situaties te communiceren. De laatste scene van de installatie – een laatste maal rond de afwezigheid van een pater familias – nodigt de bezoeker uit tot interactie met het werk. In een zware stilte activeert hij/zij een serie monologen van de leden van deze familie. Tegen het einde van dit verhalende parcours stelt de installatie À la folie/ To insanity (2015-2018) een vrije interpretatie van Kafka’s La Métamorphose voor via de onmogelijke dialoog tussen twee minnaars.

 

De kunstenares Alex Verhaest wordt wereldwijd tentoongesteld. Ze heeft de New Face prijs van het Japan Media Arts Festival gewonnen en een Golden Nica van het Festival Ars Electronica (Linz).

 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.