De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken

Linnen en wol

Linnen en wol
Egyptisch textiel van het 1ste millenium

09/02-26/05/2019

In 2015 werden meer dan 200 stukken Egyptisch textiel van de late Oudheid in het Koninklijk Museum van Mariemont in bewaring geplaatst. Deze collectie, door Maria Luise en Robert Fill-Trevisiol geduldig verzameld en geschonken aan de Koning Boudewijn Stichting, is wetenschappelijk bestudeerd. De tentoonstelling zal de resultaten van de studie voorstellen en de bezoeker uitnodigen om de basistechnieken van het weven en de gebruikte kleurstoffen te ontdekken. Het gebruik van het textiel en de moeilijke interpretatie ervan zal ook besproken worden. Verschillende voorwerpen die de iconografie oproepen zullen aan publieke collecties ontleend worden, om sommige voorwerpen terug in hun context te plaatsen (textiel, sculpturen, mozaïek…).

U vindt de hele Collectie Fill-Trevisiol terug online, in een inventaris gemaakt door de Koning Boudewijn Stichting.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.