Afdrukken

Linnen en wol

Linnen en wol
Egyptisch textiel van het 1ste millenium

09/02-26/05/2019

In 2015 werden meer dan 200 stukken Egyptisch textiel van de late Oudheid in het Koninklijk Museum van Mariemont in bewaring geplaatst. Deze collectie, door Maria Luise en Robert Fill-Trevisiol geduldig verzameld en geschonken aan de Koning Boudewijn Stichting, is wetenschappelijk bestudeerd. De tentoonstelling zal de resultaten van de studie voorstellen en de bezoeker uitnodigen om de basistechnieken van het weven en de gebruikte kleurstoffen te ontdekken. Het gebruik van het textiel en de moeilijke interpretatie ervan zal ook besproken worden. Verschillende voorwerpen die de iconografie oproepen zullen aan publieke collecties ontleend worden, om sommige voorwerpen terug in hun context te plaatsen (textiel, sculpturen, mozaïek…).

U vindt de hele Collectie Fill-Trevisiol terug online, in een inventaris gemaakt door de Koning Boudewijn Stichting.

Ten gevolge van de corona-epidemie en om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, sluit het Koninklijk Museum van Mariemont zijn deuren tot nader order.

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is gesloten.

 

Bibliotheek : gesloten.

 

Het Atelier du Livre is gesloten.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.