De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Boekenbeurs van Mariemont

Boekenbeurs van Mariemont

Beurs van de kleine editie en van de literaire creatie

6-8/10/2017

De boekenbeurs van Mariemont is een feest van het boek in alle betekenissen van het woord. De boeken die, tijdens één weekend, het museum overstromen zijn degenen die aan de gewoonlijke kanalen van de editie ontsnappen. Ze worden in al hun facetten vertoond: literaire werken, microedities, kunstenaarsboeken of boeken-objecten. Een evenement dat voor allen gratis toegankelijk is!

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.