De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Particuliere collecties

Particuliere collecties

Iets in ons van Mariemont

29/04/2017 - 26/11/2017

 

Vertrekpunt van deze tentoonstelling: een inzameling van voorwerpen en documenten die door particulieren-niet noodzakelijk verzamelaars!- in een zolder, een meubel, een album,... bewaard zijn. Evenveel sporen teruggevonden door buren, wandelaars van het park, bezoekers of Vrienden van het museum die het dagdagelijkse vertellen en een geschiedenis van het Domein van Mariemont schetsen. Dit participerende project maakt het mogelijk de affectieve dimensie en het geheugen van een publieke ruimte als Mariemont te valoriseren. Dit project heeft ook als doel het levende geheugen, dat collectief en individueel is, op te nemen en vast te leggen.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.