Afdrukken

Van Stargate ™ tot comics

VAN STARGATE TM TOT COMICS

EGYPTISCHE GODEN IN DE GEEK CULTUUR (1975-2015)

Van 21 mei tot 20 novembre 2016

Kostbare boekenruimte

 

 

Hoewel vele tentoonstellingen al de redenen van de fascinatie van Egypte bij het grote publiek hebben benaderd, zijn er maar weinig die aan de geek cultuur raken. Ze stoppen vaak bij de jaren 1960 met de film Cleopatra van Joseph L. Mankiewicz, starring Elizabeth Taylor en Richard Burton. Nochtans zijn Egyptische goden en Sciencefiction de laatste veertig jaar vaak geassocieerd.

De tentoonstelling stelt voor deze fascinatie voor de Egyptische goden in de loop der laatste jaren te laten kennen en te ontdekken via de cinema (Stargate, The Mummy returns, Immortal of ook de zeer verwachte X-Men: Apocalypse) maar ook via stripverhalen en comics (Thor, Batman, Mighty Isis, Wonder Woman, De Vergelders, Apocalypse, Shazam, Fantastic Four, … zijn allen personages van de franchise DC Comics, Marvel of Vertigo) of nog via games, gezelschapsspelen en rollenspellen (Age of Mythology, Pathfinder, Deus...).

 

De mythes en de Egyptische goden zullen in dialoog gebracht worden met originele kostuums, voorwerpen, affiches en artworks van films en series (zoals Dr. Who) en ook met exemplaren van comics en van games om zo de realiteit te onderscheiden van de bewerkingen in de fictie.

“Onderscheid het echt van het onecht; verhinder de Goa’uld en het leger van Anubis; help Diana en Dr Fate om Themyscira te redden … De wereld van de Egyptische goden komt naar u toe! Durft u de deur over te steken om hen te ontmoeten?”.

 

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn). Meer informatie

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is geopend.

 

Bibliotheek : open op afspraak.

 

Het Atelier du Livre is gesloten.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.