Afdrukken

Japan in Mariemont - BRUSSEL

JAPAN IN MARIEMONT gisteren en vandaag

Van 5 februari tot 30 april

Espace Wallonie - Grasmarktstraat 25-27, 1000 Brussel

 

 

In de eerste plaats bestemd om Mariemont te laten kennen bij toeristen in de hoofdstad, trekt deze tentoonstelling in Brussel de aandacht van de bezoekers op de aanwezigheid van Japanse beeldhouwwerken in het park van Mariemont- een aantrekkelijk ensemble met een monumentaal bronzen standbeeld van de Bouddha Amida, omkaderd door twee paar lantaarns, een monumentaal bronzen standbeeld van de Bodhisattva Kannon, evenals een bronzen torii (shinto) en twee paar stenen lantaarns.

De tentoonstelling in de Espace Wallonie wordt voornamelijk samengesteld uit foto’s en oude postkaarten, vergrootte foto’s van inktstempels (Les restaurants réputés d’Edo – gift van Mevr. Jeanne Jonas in 1994), kaarten en plannen, citaten en enkele bronzen voorwerpen en keramiek afkomstig uit de collecties van Mariemont.

 

Ze wordt onderverdeeld in drie thematieken:

- de reis van Raoul Warocqué in Japan in 1910 –zijn missie, de bezochte plaatsen en de voorwerpen dit hij terugbracht–,

- de site van het Park van Mariemont die door Japanse kunst geïnspireerd is en nu in rehabilitatie is –ingewijd met de terugkomst van de Bouddha Amida en zijn installatie onder een stalen beschut in 2010–,

- de theeceremonie, die een belangrijke plaats inneemt in onze activiteiten.

Het museum is alle dagen open, van 10u tot 18u (behalve op maandagen die geen feestdagen zijn). Meer informatie

 

Het Park van Mariemont is geopend.

 

La Terrasse de Mariemont (restaurant) is geopend.

 

Bibliotheek : open op afspraak.

 

Het Atelier du Livre is gesloten.

 

Dank u voor uw begrip !
En tot binnenkort !


 

 

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.