De pedagogische dienst biedt u verschillende benaderingen aan van de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen, via documenten voor klassen, workshops of rondleidingen. Hierbij voegt zich nog een speciaal programma voor onze gehandicapte bezoekers.

Dankzij onze online hulpmiddelen kunt u gratis documenten downloaden (bezoekersgidsen, documentatie voor klassen…) maar ook video’s bekijken.

De bibliotheek van het Koninklijk Museum van Mariemont is een studie- en onderzoeksbibliotheek die zich uitstrekt over een veelomvattend gebied dat vooral betrekking heeft tot geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Het « Atelier du Livre » is een opleidingscentrum waar u zich kunt inwijden tot de artisanale en artistieke technieken van het boek, van de bibliofiele boekbinding tot de moderne assemblage procedés.

Musée royal de Mariemont

Afdrukken
Ontmoetingen rond boeddhisme

Het Museum van Mariemont organiseert twee keer per jaar (in oktober en in mei) ontmoetingen rond boeddhisme, in nauwe samenwerking met de Boeddhistische Unie van België. 

De volgende ontmoeting vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2012 vanaf 10u tot 16u30 in het museum en heeft als thema "Alle levende wezens hebben een Boeddha-natuur". Dit thema wordt ontwikkeld in conferenties en door de uitzending van de film van Manu COEMAN "LoveMEATender" (2001).


Info en programma: acv(at)musee-mariemont.be of 064 / 27 37 08.

Omwille van veiligheidsredenen worden tassen en jassen niet toegelaten in het museum en moeten ze aan het onthaal achtergelaten worden. Wij danken u alvast voor uw begrip.